Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Judoka sătmăreni, pe podium la Memorialul „Lucian Preda”
Veronica Hodas  - Duminica, 22 Mai 2016

Sala de Sport „Ecatherina Both” a fost duminică gazda primei ediții a Memorialului „Lucian Preda” la judo, organizat de Asociația Județeană de Judo, Clubul Unio și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare.


Lucian Preda este un fost mare judoka sătmărean care s-a stins din viață în luna mai a anului 2015 la vârsta de doar 42 de ani, iar CS Unio, alături de soția lui Lucian, Tunde Preda și apropiații fostului judoka s-au gândit să-l omagieze organizând această frumoasă competiție. 

La concursul de astăzi au participat peste 200 de sportivi din România și Ungaria la categoriile Under 12 și Under 14.


Judoka sătmăreni de la cluburile CS Unio și CS Fușle Security s-au descurcat foarte bine astăzi și au obținut în total 16 medalii.  


CS Unio a câștigat două medalii de aur la Under 12 – Luca Felber (46 kg) și Dominik Stan ( 46 kg), două medalii de argint prin Chris Felber (42 kg) – U12 și Sergiu Oprea (55 kg) U14 și o medalie de bronz prin Raul Oprea (60 kg) U14.


Sportivii de la CS Fușle Security au fost mai dornici să câștige și astfel au obținut în total 11 medalii din care patru de aur, un argint și cinci de bronz. La categoria U12: Adrian Soponar – locul III (27 kg), Miguel Codreanu – locul III (34 kg), Paul Filip – locul III (50 kg) și Antonio Ilie – locul II (46 kg).


Under 14: Andreea Marchi – locul 1 (44 kg), Denisa Tătar – locul 1 (57 kg), Alexandru Pașcu – locul 1 (42 kg), Samuel Pastiu – locul 1 (66 kg), Traian Tite – locul 1 (55 kg), Paula Pastiu – locul 3 (+63 kg), Zenoviu Șter – locul 3 (46 kg).

Clasamentul pe echipe: locul 1 Liberty Oradea, locul 2 CS Fuşle Security, locul 3 CSM Baia Mare.

Soția fostului mare judoka, Tunde Preda a menționat că au fost foarte mari emoții la această primă ediție și „sper că a ieșit cât de cât bine, iar la anul să fie și mai bine. M-am bucurat că au fost foarte mulți sportivi prezenți și sper ca prin această competiție Satu Mare să câștige un loc important în judo-ul din România. Dorim să facem ceva unic, cum a fost și Lucian pentru România. A fost un sportiv de mare performanță care a iubit țara. El a vrut să se întoarcă aici, dar din păcate s-a întors mort și nu viu”.


Memorialul „Lucian Preda” va deveni o tradiție și se va organiza în fiecare an.

 

 

Tags: memorial lucian preda  judo  satmareni  podium  
4148 vizite
Distribuie pe